|
Cukr
Na rozdíl od citrónu je cukr sladký, a proto je oblíbenou pochoutkou zvláště
pro děti. Neměli bychom jim ho striktně odmítat, protože dětský organismus
potřebuje cukr (v různé podobě) daleko více než organismus dospělý.
Cukrem samým těžko způsobíme nějakou skvrnu, ale cukrem v ovocných štávách
se nám to podaří porněrně snadno a často. Můžeme pak použít jednu ze tří
nabízených možností:
- skvrnu vypereme teplou vodou s přídavkem pracího prostředku;
- skvrnu vypereme ve vlažné svařené vodě, což je vhodné zvláště pro bílé
látky;
- velmi dobře vyčistíme sodovkou, protože kyselina uhličitá cukr rozpouští,
na zastaralé a zatvrzelé skvrny použijeme vlažnou vodu s trochou alkoholu.
Cukr dále zabraňuje srážení a zkysnutí MLÉKA, můžeme,jej použít k
zatmelování děr u hliněného NÁDOBI a konečně hospodyňkám, které často
pečou v KAMNECH, doporučujeme přečíst si i
toto heslo.
Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka
|