|
Máslo
Máslo patří k základním potravinám. Skladujeme je vždy v chladnu, ale pozor
- máslo, kterým potíráme chléb či bílé pečivo, uskladňujeme v nejnižším
oddělení chladničky nebo ve spíži, abychom je mohli snadno roztírat.
Obal z másla (či jiného tuku) nevyhazujeme, ale vymašťujeme jím plechy
před pečením nebo pánve, v nichž ohříváme některé pokrmy.
Pokud máslo žlukne, není ještě nic ztraceno. Rozpustíme je, až zpění,
a přidáme k němu opečenou kůrku chleba. Zejména tuto možnost oceníme v létě
na chatě, kde je to do nejbližšího obchodu dvě hodiny přes les.
Máslo také čistí skvrny od ASFALTU, DEHTU, FERMEŽE, SMŮLY a TRÁVY, čistí
lakovou OBUV a zabraňuje tvoření škraloupu na OMÁČKÁCH. Skvrny od másla
čistíme stejně jako skvrny od TUKU.
Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka
|