|  | Knedlíky 
 Česká kuchyně zná řadu různých knedlíků a mnohé z nich jsou skutečně naší 
      národní specialitou. Příprava všech druhů je dokonale popsána v kuchařských 
      knihách a proto si zde uvedeme jen několik praktických rad. Knedlíky se 
      nám při vaření nepřilepí ke dnu, když do nádoby vložíme talířek nebo dřevěnou 
      destičku. Bramborové knedlíky budou kypřejší a bělejší přidáme-li do nich 
      rohlík nakrájený na drobné kostičky. A dáme-li do vody, v níž knedlíky vaříme, 
      špetku hladké mouky, knedlíky se nám určitě nerozvaří. A konečně poslední 
      rada - přidáme-li do knedlíkového těsta na špičku nože jedlé sody, nebudou 
      knedlíky tolik slizké.
 
 Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka
 |