Ž  Í  Ž  A  L  A    
 
Rady pro domácnost

<< JJJJ
  
  Jelito

Jelita a jitrnice patří k oblíbeným pochoutkám při domácích zabijačkách. Před opékáním odstraníme z každého kousku jednu špejli a na několika místech propícháme jelito jehlou. Po této úpravě vám lákavá pochoutka nepopraská a nebude také tolik tučná. Že jelita a jitrnice opékáme vždy pouze na sádle, je jistě zbytečné dodávat. Bojíte-li se o svou línii, pak stejně dobře a stejným způsobem můžete jelita a jitrnice ohřát na pařáku. Jelito také při osmažení nepraskne, když ho před úpravou ponoříte na chvíli do vroucí vody.

Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka



  
 
A
B
C
D
E
F
G
H
Ch
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z