Ž  Í  Ž  A  L  A    
 
Rady pro domácnost

<< FFFF
  
  Fazole

Fazole patří k zelenině, která zpestřuje náš jídelníček a obsahuje řadu pro tělo významných látek. Vaříme-li fazolové lusky, dáváme je vždy do prudce se vařící vody, protože pak zůstanou pěkně zelené. Vaříme je také, stejně jako zelený hrášek, špenát a ostatní druhy zeleniny, u níž chceme zachovat jejich pěkně zelenou barvu, zásadně jen v odkryté nádobě. Chuť po uvaření a zcezení zlepšíme tím, že je pokropíme několika kapkami jedlého oleje který zvýší také jejich stravitelnost.

Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka



  
 
A
B
C
D
E
F
G
H
Ch
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z