Ž  Í  Ž  A  L  A    
 
Rady pro domácnost

<< DDDD
  
  Drůbež

O přípravě drůbeže se dočtete prakticky vše v kuchařských knihách, a proto budeme na tomto místě více než struční. Drůbež zůstane vždy bílá a šťavnatá, když ji před pečením potřeme rozkrojeným citrónem.

Starší drůbež před kuchyňskou úpravou potřeme o den dříve zažívací sodou. Druhý den pak opereme a maso je po pečení, smažení či dušení daleko křehčí a chutnější. Kuře při pečení podléváme obvykle vodou - zkusme to však jednou s troškou vína a odměnou nám bude úplně neznámá chut'.

Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka



  
 
A
B
C
D
E
F
G
H
Ch
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z