Ž  Í  Ž  A  L  A    
 
Rady pro domácnost

<< CCCC
  
  Citrón

Nakrojený citrón vždy ukládáme na talířek řeznou plochou dolů. Tak zabráníme nejen jeho vysychání, ale také okysličování, které má vliv na uchování toho nejcennějšího - vitamínu C.

Chceme-li dostat z citrónu více šťávy a také zlepšit jeho aróma, ponoříme jej před použitím na 5 - 6 minut do teplé vody. Šťávu z citrónů, které již nemají právě nejlepší kůru, raději vymačkáme, nalijeme do tvořítek na led a necháme v chledničce zmrznout. Kostky pak použijeme do limonád a čaje.

Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka



  
 
A
B
C
D
E
F
G
H
Ch
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z