|   | 
     Bramborák 
       
      Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada 
      žen dokonce jen z tohoto jediného důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný 
      labužnický zážitek. A přitom je pomoc tak snadná - velmi rychle ustrouháme 
      brambory na strojku na strouhání rohlíků. A aby byl bramborák křehký a křupavý, 
      přidáme do rozstrouhaných brambor Ižíci hrubší strouhanky. Pořádný bramborák 
      má vonět česnekem. Aby byla vůně i chuť stejnoměrná, vložíme do vykrojeného 
      bramboru stroužek česneku a obojí nastrouháme společně. Podaří se nám udělat 
      najednou dva úkony a navíc si ušetříme práci s mytím prkénka. 
       
      Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka 
      |