Ž  Í  Ž  A  L  A    
 
Rady pro domácnost

<< BBBB
  
  Bramborák

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce jen z tohoto jediného důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek. A přitom je pomoc tak snadná - velmi rychle ustrouháme brambory na strojku na strouhání rohlíků. A aby byl bramborák křehký a křupavý, přidáme do rozstrouhaných brambor Ižíci hrubší strouhanky. Pořádný bramborák má vonět česnekem. Aby byla vůně i chuť stejnoměrná, vložíme do vykrojeného bramboru stroužek česneku a obojí nastrouháme společně. Podaří se nám udělat najednou dva úkony a navíc si ušetříme práci s mytím prkénka.

Malý domácí lexikon, vydala MONA, edice Emka



  
 
A
B
C
D
E
F
G
H
Ch
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z