... aneb časopis studujících
Helimed a Helicopter Show 2006

26.- 27.5. 2006

obrázek z článku
Předem bychom chtěli velice poděkovat společnosti Bell Helicopter TEXTRON, resp. jejich reprezentantovi pro ČR, Dr. Milanu Budínovi, který nám zajistil účast na akci. Děkujeme.

Na letišti ve Správčicích se konala akce pod názvem Helimed a Helicopter Show 2006. První den se věnoval odborné veřejnosti pod názvem Helimed, tohoto dne se zůčastnilo kolem 250 pozvaných z řad zahraničních hostů. Druhý den se již pochopitelně věnoval široké veřejnosti. Brány letište se otevřely již v ranních hodinách kolem 8:00 hodin. Diváci mohli již od 9:00 hodin zhlédnout ukázky modelářů, street fighter, zásah policejního psa, soutěž historických hasičů v hašení, zásah policejního komanda, simulaci přepadu autobusu a další. V hale Delta Systeam Air byl vystaven model vrtulníku Bell 429 1:1 a Eurocopter. Letový program začal ve 13:00 hodin letem šesti helikoptér - 2x Eurocopter EC 135, 2x Eurocopter AS 355, Bell 427 a Bell 206.

Celkem bylo na letišti k viděni kolem 55 strojů včetně nadzvukové stíhačky české armády, JAS-39 Gripen.

Na letišti probíhala sbírka "Pomozte dětem" se známou televizní figurkou Kuřete. Letošní sbírka skončila na částce 10 000 Kč.

Helimed a Helicopter Show moderovala Alena Zárybnická, ktera se také věnuje letectví. Nechyběla ani působivá pilotáž Daniela Tučka se strojem EC-135. Diváci obdivovali také nízkou hlučnost tohoto vrtulníku, který nosí "poznávací značku" OK-DSA.



Publikováno: 28.5.2006 v rubrice ReportĂĄĹže - Fotogalerie
Diskuze: žádný příspěvek
Autor: ZdenÄ?k HruĹĄka (Redaktor)
Náhled pro tisk

Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku



Vložit do fóra:
Vaše Jméno:
Vaše E-mailová adresa:
Předmět
Optimalizováno pro MS IE 6.0, Mozillu, FireFox a Operu
© Copyright 2004-2020 funous
Závazné právní podmínky
Gimpl
Portál Gymnázia Dobruška
Portál Odborného Učiliště 17. listopadu 1212
ŽVAV - ikona
XHTML - ikona
CSS - ikona
RSS - ikona
MySQL - ikona
PHP - ikona