Sxíza
"Já klečím na zemi a mrznou mi kolena!"
Z ulice se ozval vysoký ženský křik. Spíš děs z největší hrůzy, jako když vám někdo chce před očima podříznout dítě, nebo vás zastřelit, nebo vám vstrčit tu odpornou věc, co mezi nohama nosí opilí muži, do míst, kde vás to bude bolet nejvíc k zabití se. Řev, kvůli kterému normální lidé udělají podivný výraz na tváři (jde to trochu divně, když člověk není zběhlý) a pokračují v nenucené konverzaci. Tohle ale už fakt nešlo. Snad tam někoho zabíjej?
Roztáhli jsme trochu rolety a namáčkli se na sklo. Křik neustával, pokračoval, vysoký, šílený, zoufalý. Holka před temnou výlohou, prohnutá v pase dozadu, vyráží ten šilenej křik a nepřestává. Ta holka, co u ní stála, spěšně odchází někam pryč, snad na ni křičela. S bednou s novou klávesnicí vypadávám na ulici.
Klečí v mrazu na kolenech u výlohy a zírá dovnitř. Klečí jako v kostele, zírá, kde není nic než hromada volovin za sklem.
"Co se stalo?"
"Já nevim. Klečím na zemi a mrznou mi kolena..." říká docela mimo sebe, nějak zvládá aspoň popisovat, co se děje. Přijde konečně nějaká holka v černým a objímá jí. Další otazník co se děje.
"Nevím, vůbec nic si nepamatuju.." snaží se. "Kdo seš, co škola," snaží se taky kamarádka v černým a zahřívá ji.
Studuju vyšívání na střední vyšívací škole, jo štvou mě, dostala jsem trojku z praxe, pomalu si vzpomíná. Klečela jsem na zemi, pak nějakej pískot, možná kolo a nějakej hlas, tos byl asi ty. Kde se tady vůbec bereš?
Nesu si domů novou klávesnici. Povídání se přesouvá na společné žití obou kamarádek v bytě, až budou peníze, na zimu a těšení se do postele, teplá vana a postel, spát, bože spát. Domů. Pojďte rychle domů. Pojďte prosímvás rychle! Jdeme co můžem. Pojďte prosím. Prosím. Pojďte rychle domů.
Schovat se před tímhle mrazem. Schovat se před bolavými koleny a vlastními výkřiky, co ještě visej někde uvnitř krku a slzama, co za chvíli doufám zapomenu, proč mě ještě pálej v očích.
Domů do postele. Pustit si hudbu, nebo telku. Domů.
Zapomenout.
Bojím se, že si moc rozumem říkám, jakej je tehle svět. Na něco rozum nestačí. Žijeme ve světe, kde se sami spoutáváme do jednoduchejch a bezbolestnejch definicí reality. Odmítáme cokoliv, co nás přesahuje a nikdy to nechceme připustit.
Nikdy se to nestalo, ne, nechci o tom mluvit. Nebudu se klepat dneska v noci. Budu si říkat: "Nic se neděje."
-Klokánek, kangaroo@eldar.cz, 21. 1. 2000, na nové klávesnici, co už konečně píše všechna písmena a neruší svým klapáním mého spícího bratra.
Vzkaz pro všechny směšný byrokraty: Eldar je nezávislej server. Uděláme cokoliv budeme chtít a co nás bude bavit. Užijem si to. Zkuste to někdy, je to fajn... [ ostatní komentáře ]
PARANOIA
ho donutila říct
"Co to tam děláš, mladej!?"
Věta
"Co to tam děláš, mladej!?"
ho rozechvěla
podivným strachem.
(klokánek)

Š 2000 Eldar
(Hade, Kangaroo, Picard)
Všechna práva vyhrazena
Pište nám svoje nápady a připomínky!