Průběžná reportáž
Dýchánek, session, párty, setkání, sraz... je nám rok!
4. března 2000, 01:30 AM - poslední dva měsíce skoro nemluvíme o ničem jiným. Eldaru je rok a velká session, seance a srocení konati se má. Někdy mi to přijde jakobychom v tom hledali spásu z toho skoro přežívání, ale na mě nedejte. V poslední době jsme měli radost jen z Virtuálního proklínače, ale rozhodně ne marnou. Na session slíbilo přijít něco kolem dvaceti lidí. Skoro propadáme panice, jak je všechny uživíme, lidi, najezte se, než k nám přijdete! Hade pojede ještě před začátkem pro Katku do Jičína (nemá spoj) a já musím jet s ním a ukázat mu, kde je nádraží. Poprvý jsem ho viděl nasranýho tak, že bouchal do stolu, to z tý vlády kriplů. Založíme církev. Picard byl naštvanej, když jsem ho v jedenáct v noci vzbudil, abych mu oznámil změnu plánu.
4. března 2000, 2:00 PM - Stepuju před panelákem, cejtím se trochu jako jakýsi divný podivýn, s baťohem skla a porcelánu na zádech, ohromným polštářem svíraným v náručí a pleší na hlavě (nezmiňoval bych se o ní, kdyby mi to sedmdesát lidí - opravdu jsem je počítal - během jednoho týdne nepřipomnělo). PED (SPZ Hadeho auta, původně studoval PEDagogiku) se tváří vesele, sluníčko svítí. Hade se svěřuje, že nerad jezdí autem sám a že vítr nás pořád tlačí do příkopu.
2:50 PM - Jičín. Hade má žízeň, mě je zima na pleš ;). Stánek s občerstvením je zavřenej, Hade nadává na bordel v týhle zemi. Fouká vítr a do něj někdo sype kuličky polystyrénu, aby to vypadalo jako sníh. I ten déšť včera v noci vypadal jako z filmu. Divný je že taje. Během několika sekund se počasí mění a zase se hřejeme na sluníčku. Na ceduli zjistíme, že autob (vzor Julius bez Julia, autobus bez autoba), co jím Katka přijede, končí v nějaké Jouzově ulici. Nevíme, kde to je a jdeme Katce zavolat na mobil. Máme jenom telefonní karty a v budce na karty se hřeje nějaká holka. Nejdřív taktně čekáme, pak ji chcem taktně vyhodit. Má prostějovský přízvuk. Je to 'Kača'.
3:30 - Hade jel zase jako drak, počasí se zase měnilo. Nevím jestli se mám otevřít sluníčku, nebo se zavřít před pichlavým sněhem. V kavárně už poletuje Picard a s Leošem a jeho přáteli internetovou kavárnu řádně přeměnili k hezčímu. Přijíždí Sunmoon, šíleně zmalovaná holka s děravýma džínama, co o ní Hade prohlašuje, že je schopná čarodějka a astroložka ještě talentovanější než on sám ;). Vaříme první čaj. Varná konvice nazvána Titanic, jelikož má vestavěný klakson snad od auta, který varuje, kdy se začne vařit voda. Hade okouzluje úžasnýma fotkama, Katka úžasnými obrázky, obojí mi vyráži dech. Obrázky totálně fascinující, taky z Katčiny novely Tamwöl, dělané prý jen propisovačkou. Valíme všichni oči.
Už je to tady. Picard najednou řve: "A dělej, plešatče!!!" Nechápu, když mi ukáže hlášku, docela se zděsím. Eldar.cz: server nelze najít. Asi kříčím, že za nic nemůžu a že ho přetížili lidi, co choděj proklínat nebo co já vím, spadlej není, jenom přetíženej. Nebo si někdo přes nás hází DDoS. Nevím, nevím, co se se mnou děje, přestávám vnímat, co se děje kolem. Přijíždí Pegas, přivezen tatínekm, s nímž Hade na sebe pokřikují něco jako čau, kde se tady bereš, tohle ti patří, ne naštěstí ne... Cestou do Poděbrad, kamžto s Hadem jedeme nahodit Eldar, Hade Pegasovi vysvětluje, že s jeho tátou bojoval. Po několika kilometrech to Okřídlenci nedá: "Hele, jaks to myslel, že jste se s mým tátou prali, nebo co?" "Bojovali jsme spolu u stejný jednotky na vojně. To jsme spolu... No, von ti to táta řekne, když bude chtít." Podle Hadeho popisů nepřetržitých lihových sezení si to dokážu aspoň trochu představit. (hele, prosimtě, řekni mi: jax to myslel s těma lihovejma sezeníma?! zeptá se mě Pegas)
5:00 PM - Eldar je opravdu přetíženej. Říkám si, že nejspíš Proklínačem, jenž oslavil nebývalý úspěch, ještě než byl zaregistrován ve hledačích. Restart, mu přišel k duhu.
5:30 PM - v kavárně už jsou skoro všichni. Přijel náš nejdražší z drahých, pan Šouta s manželkou, poskytovatel našeho připojení, polobůh mezi lidmi a tak ;). Přijel taky kamarád Tomáš s Bárou a Hankou, z Prahy, ale ty asi ještě neznáte. Za chvíli se objevuje Detvan a později Smash z Pardubic, zvláštní zajímavý človíček. Už vůbec nic nevnímám. Klouzám sem a tam a nedokážu se soustředit, plácám nesmyslný věty, teda aspoň já je nechápu. Nakonec se vklíním pod stůl a piju čaj, Tomáš prý lituje, že si nevzal foťák, prý vypadám opravdu vklíněně.
Z Leoše a jeho kamaráda, jehož jméno jsem bohužel zapomněl (nebo nikdy nevěděl?) se vyklubali báječní hráči na kytaru. Magicko-astrologický kroužek sedí připíchlý na iksku, nejspíš si povídají přes inet. Pijeme čaj, debatujeme o všemožnostech.
tak 2:00 AM - kroužek válející se na zemi kolem čaje zřídl na Tomáše, Báru, Hanku a mě, z kanape připoslouchávají polospící Detvan a místy Picard. Mágové sedí na iksku. Nějak se z něčeho začínáme chcechtat. Chechtáme se furt dál a plácáme blbosti. Ježka v kleci už vytáhli skoro všichni až na Báru. Snaží se.
asi 3:00 AM - "Eldar má nejmenší návštěvnost ve tři ráno," pravím moudře s pamětí na statistiky. "Ve tři ráno je největší úmrtnost," prohlásí zcela samozřejmě Bára. Chechtáme se pořád dál. Když se nechechtáme, pijeme čaj. Bára tomu říká stadium raní demence (rozdělili jsme průběh dlouhého bdění na stadia). Hade si nás natáčí na video a říká, že nám "dobře jebe". Picard prý už ten smích nesnáší. To mě přivádí k dalším explozích chechotu. Nic vás neobaví tak jako zamračenej člověk. Jednou jsem se šíleně rozchechtal v raním vlaku, když jsem viděl ty absurdně vážný obličeje. Sestavujeme zdravici pro našeho kamaráda Kamila a posíláme ji emailem. Při psaní nejsme schopní mluvit, jenom se chechtáme, do mejlu píšeme zvláštní symboly jako ":))))". Tomáš (podle někoho prý vypadá jako pejsek) vrtí hlavou a říká, že celonoční mejdan jenom s čajem ještě nezažil. Vážim si toho, protože Tomáš se jinak tváří zkušeně. "A cos čekal?" "No, když jsem četl tu pozvánku s věcma jako 'Jestli nemate radi Eldar, najdete rychle klavesy ctrl, alt a delete a buste do nich, dokud se vam neulevi', docela jsem čekal něco takovýhohle."
možná 5:00 AM - všechny dobrůtky snědeny a nikdo už nechce pít čaj. Takže vaříme další. Tomáš vytahuje chalvu, což je sladká a moc dobrá směs čehosi, s pistáciovými oříšky a vanilkou a cukrem, což chutná úplně báječně. Hade s Picardem scanují Katčiny obrázky, scanovací program od Corelu neustále padá. "Dejte mi Irfana!" křičí Picard. Irfan je jednoduchý, rychlý, malý a zadarmo grafický program. Káťa se připojuje k pití čaje, ale moc se nechechtá, jenom se usmívá.
zhruba 7 o'clock - jdeme se projít po Nymburce, Katka má slíbenou procházku za úsvitu. Je trochu zima. Tomáš prý opileckou procházku ve střízlivém stavu taky nezažil. Davida Michálka jsme nenavštívili, ale šli jsme kolem ;).
bude devět ráno - Tomáš a Bára a Hanka odjíždějí vláčkem zpátky do Prahy. Ještě se chcechtám. Ješte chvíli se chechtám cestou zpátky do kavárny a pak přemejšlím nad tím, jestli to je nějaký životní obsah. Hluboce se zahloubám a kdybych se netěšil do postele, sednul bych si někam na trávu a rozjímal jak Buddha. Chce se mi do všeho.
devět - než jsem se vrátil, ostatní zvládli úplně v pohodě úklid kavárny. Hluboce se stydím a snažím se dohnat svůj deficit. Marně. Honza mi zabavuje 8mm film Budováni socialismu, který jsem mu předtím rozvěsil na lustr. Na jednotlivých políčkách jsou vidět soudruzi v zasedacím sále. Honza ho vymotává a zkoumá obsah.
Nakládáme se do Hadeho autíčka.
Pořád se nemůžu zbavit debilního smíchu.
Picard je doma, já taky, Hade s Katkou jedou na snídani.
deset - před dvaceti čtyř hodinama jsem nemohl dospat. Úplně stejný ráno, snad jen víc halucinovaný. Byl ten den?
-Klokánek, 16. 3. 2000, 01:52 AM
P.S.: Tehle text měl původně jinou verzi, ale za jeho psaní mě tak seřvala jedna učitelka (hrom a peklo na ni, nic ve zlém, o mrtvých jen v dobrém), že jsem docela ztratil chuť pokračovat.

Hadeho fotoreportáž zde!
[ starší komentáře ]
Š 2000 Eldar
(Hade, Kangaroo, Picard)
Všechna práva vyhrazena
Pište nám svoje nápady a připomínky!