Poslední fotografie a video archy Noemovy


Snímky představené na této stránce jsou převzaté z filmu natočeného profesionálním horolezcem Claudio Schranzem na Mount Ararat, v nadmořské výšce 4200 metrů, a inspirované objevem archy Noemovy Angelem Palego. Palego, který začal svůj výzkum v listopadu 1984, po první sólové expedici Mount Ararat (srpen 1985), uskutečnil dalších 17 expedice a organizoval ještě dalších 7.
Trám vycházející z ledovce na Monut Ararat v nadmořské výšce 4200 metrů byl viditelný pouhým okem a alpský vůdce Claudio Schranz z Macugnaga nemá pochyby: je to část Noemovy archy. Viděl to a fotografoval ze vzdálenosti pěti metrů.
 
Ráno 2.prosince. Schranz je alpinista 51 let starý, a má na svém kontě stovky expedic v celém světě. Dřevo vyčnívající nějakých sedmdesát centimetrů ven hodnotí jako cizí a neobvyklé.
 
Na těchto fotografiích, zhotovených během expedice a sólového Schranzova výstupu, můžete vidět tmavý závoj s geometrickým tvarem blízko ledovce "Parrot".
 
Jak vidíte na této fotografii je zachycen velký trám zhotovený ze starověkého dřeva, čnící z hromady sněhu. Podle Angela Palega je tento trám umístěný 200 metrů od části archy Noemovy na kterou vystoupil v červenci 1989. Tato část, lokalizovaná v 4300 metrech nadmořské výšky, byla 100 metrů dlouha, 26 metrů široká a 15 metry vysoká a byla nalezena díky popisům obsaženým v bibli.
 
Nebylo možné odebrat vzorek dřeva, protože Schranze od trámu oddělovala velká trhlina v ledu. Film byl pořízen 2.prosince 2002, ve vzdálenosti asi 5-6 metrů od objektu.
 
Vlevo archa Noemova fotografovaná Angelem Palego, vpravo je počítačově upravená:

Zdroj: para-normal.com

Překlad: Hade, 1.1.2004