... aneb časopis studujících
Akce Hradce Králové a okolí do 2.9.2006

Vážení čtenáři našeho internetového časopisu, předem bych vás chtěl pozdravit v novém roce a popřát vám vše nejlepší. Pro letošní rok je toto můj první článek a bude se týkat akcí v Královéhradeckém kraji. Na tento rok jsem si slíbil, že vás budu co nejvíce informovat o akcích a ne jenom o nich, ale také mimo jiné přibude spousta rozhovorů, aktualit, reportáží či nějaká ta soutěž o lístky na akci a mnoho dalšího. Jinak budu velmi rád, když zůstanete i pro letošní rok našimi čtenáři a tu práci, kterou pro vás děláme aspoň trochu oceníte. Víc už vás nebudu zdržovat mým povídáním a tady máte slíbené akce pro rok 2006.

Upozornění: Některé akce zde chybí, kompletní přehled najdete níže.

Infotour a cykloturistika (10. - 11.3 2006)
Kongresové centrum Aldis

VII. Ročník veletrhu cestovního ruchu – nabídky kanceláří a regionálních zastoupení z tuzemska i zahraničí pro dovolenou a volný čas. Součástí veletrhu je konference „Prezentace a propagace turistických regionů“, zeměpisné soutěže, besedy s cestovateli, atraktivní tomboly i autogramiády knih.


Jeden svět 2006 (13. - 17.3.2006)
Kino Centrál

Hradec Králové hostí 5. ročník festivalu dokumentárních filmů o lidských právech. Kromě filmových projekcí pro veřejnost i školy připravují bohatý doprovodný program, diskuze, výstavy i hudební vystoupení kapel menšinového hudebního žánru.


Internet ve státní správě a samosprávě (3. - 4.4.2006)
Kongresové centrum Aldis

IX. ročník největší královehradecké kongresové akce – mezinárodní konference věnované informačním technologiím. 2000 účastníků z 25 zemí, doprovodné výstavy – realizované projekty z oblasti informačních technologií z České republiky i Evropy. Za účasti národních delegací evropských zemí budou vyhlášeny soutěže Zlatý Erb, Český zavináč a další.


Grand prix Hradec králové 2006 v karate (15. - 16.4.2006)
Sportovní hala ZŠ Kukleny

Největší mezinárodní turnaj v karate na území České republiky, setkání nejlepších českých karatistů všech věkových kategorií a závodníků z Chorvatska, Itálie, Francie, Holandska Německa, Rakouska , Maďarska, Slovinska, Slovenska a Polska.


Gastrohradec (21.4.2006)
Kongresové centrum Aldis

XI. ročník celorepublikové přehlídky kuchařského umění. Soutěže kuchařů, cukrářů, barmanů a číšníků v moderní gastronomii, prezentace českého kulinářského umění, prezentace odborných škol. Představovány jsou nové gastronomické trendy.


Královehradecké slavnosti sborového zpěvu (5. - 7.5.2006)
III. ročník velkolepého svátku sborového zpěvu, který má ve městě ojedinělou tradici. Tři tisíce zpěváků všech věkových kategorií z tuzemska i zahraničí vystupují v královehradeckých koncertních sálech, na náměstí i při společných vystoupeních s Filharmonií Hradec králové a dalšími orchestry V kongresovém centru Aldis.


Skate Cup Hradec Králové 2006 (13.5. 2006)
Šimkovy sady

XIII. ročník soutěže, která je součástí Českého skateboardového poháru. Závody ve streetstyle a best trick. Nejlepší závodníci z Čech, kvalifikace pro Světový pohár v Praze.


Festival dětského tance (20. - 21.5.2006)
Kongresové centrum Aldis

Největší české setkání juniorských tanečních kolektivů s neopakovatelnou atmosférou radosti z pohybu Mistrovství ČR v parketových tanečních kompozicích, v choreografii rekreačního tance, v plesových, diskotékových, hip hop a show formacích. Účastní se na sto tanečních skupin – na tisíc tanečníků ve věku od 12 do 15 let.


Helimed a helicopter show (26. - 27.5.2006)
Letiště Hradec Králové

Jedinečná a atraktivní podívaná – prezence umění záchranářů při záchraně života. Špičkové techniky a technologie, ukázky evakuace osob, nehod dopravních prostředků, hašení požárů a pilotáže nejrůznějších leteckých strojů lákají spoustu diváků. Vystupují modeláři, připraveny budou vyhlídkové lety i atrakce pro děti.


Sokolský slet (25. - 28.5.2006)
Atletický stadion Sokol

Královehradecký sokolský slet je předzvěstí XIV. Všesokolského stelu v Praze (2.-7.7.2006). Hromadné skladby na něm předvede na 3 tisíce cvičenců sokolských žup kraje i okolí Pardubic, svátek sportu podpoří i kolegové sportu pro všechny.


Rockmachine „okolo Hradce“ (4.6.2006)
Malšovický stadion, okolí města, hradecké lesy

III. ročník nenáročného cyklistického závodu pro veřejnost i profesionály po okolí Hradce Králové, trasy 70, 35 a 1 km vedou po lesních cestách, kolem obor a rybníků. Velkolepý Den dětí, atrakce, cyklosoutěže, poradna, měření sil s profesionály, mnoho cen a dárků.


Mezinárodní soutěž novinek růží (17. - 18.6.2006)
Rosarium kukleny

XXIV. ročník tradiční mezinárodní soutěže nových počinů v pěstování růží za účasti většiny šlechtitelů z České republiky, ale převážně ze zahraničí. Výstava exponátu v soutěžním rosariu.


Hradecké sportovní dny mládeže (15. - 16.6.2006)
TJ sokol, plavecký areál

Sportovní klání devatenácti královehradeckých základních škol. Napínavá podívaná propagující sport posiluje přátelství dětí ke škole a rodnému městu. Vítězná škola získá putovní pohár primátora města.


Královehradecké svítky keramiky a skla (17.6.2006)
Historické centrum města

I. ročník českého řemesla a umění. Centrum města ožije tradiční českou tvorbou hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů. Výtvarníci profesionálové i amatéři, z tuzemska i zahraničí soutěží o divácky nejatraktivnější výrobek. Připraven je i bohatý doprovodný program.


Divadlo evropských regionů (21. - 30.6.2006)
Klicperovo divadlo, divadlo Drak a ulice města

XII. ročník největšího svátku divadla ve střední Evropě. Český „Avignon“ – během deseti dnů uvádí více než dvě stě představení, vystupuje na sto padesát divadelních souborů z evropských zemí i ze zámoří, např. z Austrálie, Japonska či Ameriky. Přes tisíc umělců na scénách profesionálních divadel, v divadelních stanech i na řadě letních pódií. Open Air program v otevřených atriích historických budov a v ulicích historického centra. Koncerty, výstavy, besedy, diskuze, pouliční divadla, programy pro děti. Účast významných osobností uměleckého světa.


Europen veterán airshow (24. - 25.6.2006)
Letiště Hradec Králové

Mezinárodní letecké den, živé ukázky z dějin a vývoje českého a světového letectví, hrané rekonstrukce vzdušných a pozemních bojů v provedení historických letadel a další bojové techniky, letecký cirkus, vystoupení akrobatů, letové ukázky moderních vojenských i civilních letadel a helikoptér, parašutistické výsadky, umění leteckých modelářů - to je výčet velkolepé podívané na královehradeckém letišti.


140. Výročí bitvy u Hradce Králové 1866 (30.6. - 2.7.2006)
Bojiště Chlum, centrum města Hradec králové

Výroční vzpomínková akce na prusko-rakouskou bitvu na Chlumu z roku 1866, druhou největší a nejkrvavější bitvu 19. století. Rekonstrukce bitevních událostí na autentických místech bojů s jízdou, ohňovými a dělostřeleckými efekty předvedou stovky uniformovaných vojáků z desítek klubů vojenské historie z České republiky, Německa, Rakouska a jiných zemí Evropy. Ceremonie začínající pátečním a sobotním programem v Hradci králové na Velkém náměstí, bitevní ukázky v centru města budou zakončeny ohňostrojem. V neděli po oficiálním pietním aktu zhlédnete v areálu památkové zóny na Chlumu na vlastní oči bitevní scénu „Dobytí Chlumu v roce 1866 – smíření“.


Tuning party (1. - 2.7.2006)
Letiště Hradec Králové

V. ročník celostátní přehlídky tuning aut. Největší akce svého charakteru ve východní Evropě představí výstavu motoristických kuriozit a zajímavostí, závodních speciálů a zázemí týmů, kaskadérská vystoupení, atraktivní kulturní program.


Nábřeží paromilů (8.7.2006)
Tylovo nábřeží

IV. ročník jedinečné přehlídky funkčních historických i současných strojů poháněných párou. Setkání modelářů a sběratelů parních strojů z celé České republiky i ze zahraničí. Jízdy modelů lodí, vyhlídkové plavby kolesovými parníky, horkovzdušné motory, parní kolotoče a hasičské stříkačky, originální Škoda Sentinel, repliky parních vozů, parní válec, mamut, parní kanoe, parní stroje ze skla.


Nábřeží sochařů (30.7.2006)
Tylovo nábřeží

Vernisáž IV. ročníku plenérované výstavy originálních sochařských děl z Hořických sochařských symposií. Pocta východočeské tradici uměleckého zpracování pískovce reprezentované mj. díly Matyáše Brauna v Kuksu a kamenosochařským městem Hořicemi. Výstava moderních sochařských děl vstupuje do souvislosti s nábřežími řeky Labe a architekturou staveb královehradeckého „salónu republiky“.


Hip hop kemp (18. - 20.8.2006)
Letiště Hradec Králové

Hip hop kemp, to jsou tři dny plné muziky, rytmů, adrenalinových sportů i tance. Festival se stal obřím ale útulným zábavním parkem hiphopové kultury od rapu přes breakdance až po graffiti. Přijďte prožít společné dny plné pohody a zábavy s dalšími tisíci účastníky na královehradecké letiště, potěší vás na 500 účinkujících.


Slavnosti královny Elišky (1. - 2.9.2006)
Historické centrum

Centrum města ožije historickým trhem, ukázkami starých řemesel, městem půjdou kostýmované průvody, návštěvníky pobaví jezdecký turnaj, středověké hry a vystoupení středověkých kumštýřů – hudebníků, tanečníků, kejklířů, šermířů, praporečníků a dalších. Chybět nebudou zábavné programy o životě středověkého člověka a slavnost završí večerní ohňostroj.



Přehled veškerých akcí města Hradec Králové do 2.9.2006[/BIG]

[UL][LI]21.1. Královehradecký městský ples (Kongresové centrum Aldis) http://www.adalbertinum.cz[/LI]
[LI]10. - 11.3. Infotour a cykloturistika (Kongresové centrum Aldis) http://www.nucleus.cz[/LI]
[LI]13. - 17.3. Jeden svět 2006 (Kino centrál) http://www.jedensvet.cz[/LI]
[LI]15. - 16.3. Entrée k tanci (Klicperovo divadlo) http://www.adalbertinum.cz[/LI]
[LI]3. - 4.4. Internet ve státní správě a samosprávě (Kongresové centrum Aldis) http://www.isss.cz[/LI]
[LI]15. - 16.4. Grand prix Hradec králové 2006 v karate (Sportovní hala ZŠ Kukleny) http://www.spartak.cz[/LI]
[LI]21.4. Gastrohradec (Kongresové centrum Aldis) http://www.akc.cz[/LI]
[LI]1.5. Středoevropský dixielandový most (Masarykovo Náměstí) http://www.adalbertinum.cz[/LI]
[LI]5. - 7.5. Královehradecké slavnosti sborového zpěvu (koncertní sály města) http://www.khssz.com[/LI]
[LI]13.5. Skate cup Hradec Králové 2006 (Šimkovy sady) http://www.mysticskates.cz[/LI]
[LI]20. - 21.5. Festival dětského tance (Kongresové centrum Aldis) http://www.adalbertinum.cz[/LI]
[LI]26. - 27.5. Helimed a helicopter show (Letiště Hradec Králové) http://www.geminiport.cz[/LI]
[LI]25. - 28.5. sokolský slet (Atletický stadion Sokol) http://www.zupaorlicka.cz[/LI]
[LI]27. - 28.5. Na jednom břehu (letní kino Širák) http://www.najednombrehu.cz[/LI]
[LI]2. - 4.6. Folklórní festival Pardubice – Hradec Králové (Klicperovo divadlo, Šrámkův statek v Pileticích a město Pardubice http://www.adalbertinum.cz[/LI]
[LI]4.6. Rockmachine „Okolo Hradce“ (Malšovický stadion okolo města, hradecké lesy) http://www.okolohradce.cz[/LI]
[LI]17. - 18.6. Mezinárodní soutěž novinek růží (Rosarium Kukleny)[/LI]
[LI]15. - 16.6. Hradecké sportovní dny mládeže (TJ Sokol, plavecký areál) http://www.hradeckralove.org[/LI]
[LI]17.6. Královehradecké svátky keramiky a skla (Historické centrum města) http://www.keramika-sklo.cz[/LI]
[LI]21. - 30.6. Divadlo evropských regionů (Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a ulice města) http://www.klicperovodivadlo.cz[/LI]
[LI]24. - 25.6. Europen Veterán Airshow (Letiště Hradec Králové) www.veteran-airshow.cz[/LI]
[LI]30.6. - 2.7. 140. výročí bitvy u Hradce Králové 1866 (bojiště Chlum, centrum města Hradec Králové) http://www.muzeumhk.cz[/LI]
[LI]1. - 2.7. Tuning party (Letiště Hradec Králové) http://www.tuningparty.cz[/LI]
[LI]8.7. Nábřeží caromilů (Tylovo nábřeží) http://www.parnistroje.wz.cz[/LI]
[LI]20. - 30.7. Open Air show (Nové Adalbertinum) http://www.fhk.cz[/LI]
[LI]30.7. Nábřeží sochařů (Tylovo nábřeží) http://www.symposiumhorice.cz[/LI]
[LI]18. - 20.8. Hip hop kemp (Letiště Hradec Králové) http://www.hiphopkemp.cz[/LI]
[LI]25. - 27.8. Setkání s folklórem (Ulice města, Jiráskovy sady, Hrádek u Nechanic) http://www.volny.cz/kvitek.hk/[/LI]
[LI]1. - 2.9. Slavnosti Královny Elišky (Historické centrum) http://www.armentum.com[/LI][/UL]




Publikováno: 19.1.2006 v rubrice Akce a novinky - Akce
Diskuze: žádný příspěvek
Autor: ZdenÄ?k HruĹĄka (Redaktor)
Náhled pro tisk




Vložit do fóra:
Vaše Jméno:
Vaše E-mailová adresa:
Předmět
Optimalizováno pro MS IE 6.0, Mozillu, FireFox a Operu
© Copyright 2004-2020 funous
Závazné právní podmínky
Gimpl
Portál Gymnázia Dobruška
Portál Odborného Učiliště 17. listopadu 1212
ŽVAV - ikona
XHTML - ikona
CSS - ikona
RSS - ikona
MySQL - ikona
PHP - ikona