... aneb časopis studujících
Závody psích spřežení ve sprintu na suchu - mistrovství Evropy ESDRA 2005

Ve dnech 11.-13. listopadu se konalo ME ESDRA 2005 pořádané klubem Metuje Červený Kostelec. Závody psích spřežení na suchu proběhly poprvé v České republice.

Startovalo se v Bělči n.O., nedaleko evangelického tábora J.A.Komenského, který poskytoval zázemí všem zúčastněným. Závody byly velmi dobře organizačně zajištěny. Slavnostní zahájení s velkým ohňostrojem přilákalo na náměstí v Třebechovicích spoustu diváků. Mnozí přišli podpořit soutěžící i do Bělče n.O. Ve dvou soutěžních dnech mohli diváci vidět 180 závodníků z 9 zemí a 780 psů. O mistrovský titul se bojovalo v kategoriích psích spřežení s 4 až 8 psy, dále bikejoringu kolo a pes, scooter koloběžka a canicrosu běžec a pes. Medailových umístění dosáhli Norové, Slováci, Maďaři, skvěle se umístili reprezentanti České republiky.

V rámci mistrovství Evropy proběhlo i mistrovství republiky, kde se zúčastnila v kategorii Scooter-1 junioři žákyně 9. třídy ZŠ Třebechovice p.O. Martina Kuličková. Zajela se svým evropským saňovým psem velmi dobrý čas a vyhrála tak ve své kategorii zlatou medaili.
Martina se věnuje tomuto sportu již druhý rok, bydlí v Klášteře nad Dědinou, trénování věnuje většinu svého volného času. Závodí za Musher klub Orling Ústí nad Orlicí. Jejím prvním úspěchem bylo 1. místo na závodech psích spřežení ve sprintu na Horníku nedaleko Nového Města na Moravě. Ráda by se zúčastnila příštího ME, které bude za rok v Maďarsku.

V roce 2006 proběhne v Bělči republikový závod Hradecký MID. Přejeme organizátorům, aby se podařil tak, jako mistrovství Evropy ESDRA 2005. Děkujeme za skvělý sportovní zážitek.



Publikováno: 21.11.2005 v rubrice ReportĂĄĹže - ReportĂĄĹže
Diskuze: žádný příspěvek
Autor: ZdenÄ?k HruĹĄka (Redaktor)
Náhled pro tisk




Vložit do fóra:
Vaše Jméno:
Vaše E-mailová adresa:
Předmět
Optimalizováno pro MS IE 6.0, Mozillu, FireFox a Operu
© Copyright 2004-2020 funous
Závazné právní podmínky
Gimpl
Portál Gymnázia Dobruška
Portál Odborného Učiliště 17. listopadu 1212
ŽVAV - ikona
XHTML - ikona
CSS - ikona
RSS - ikona
MySQL - ikona
PHP - ikona