... aneb časopis studujících
CIAF - Czech International Air Fest 2005

obrázek z článku

Program
Ve dnech 10. a 11. září se na mezinárodním letišti Brno - Tuřany uskuteční 12. ročník leteckého dne. Již nyní se vše připravuje. Z 26 vojenských letectev dosud přislíbilo svou účast v Brně jedenáct. Na letišti čeká na návštěvníky řada příjemných překvapení. Letošní ročník CIAF bude jako součásti oslav 60.výročí osvobození naší vlasti a ukončení II. světové války, proto se vyjednává např. o účasti legendárního bombardéru B-25, proslaveného hydroplánu Catalina a dalších historických strojů. Novinek však bude více. S letouny F-16 poprvé do jihomoravské metropole přiletí Řekové. Představí se také letectvo Srbska a Černé Hory s podzvukovými letouny jugoslávské výroby. S dvojicí letounů F-5 přiletí Portugalci. Diváci uvidí i létající středisko řízení a uvědomování NATO E-3 AWACS. Trhákem však bude účast akrobatické skupiny ruského vojenského letectva Striži s pěti letouny MiG-29. I Česká republika nasadí vše, co ve vojenském letectvu má - vrtulníky W-3A Sokol, Mi-24, Mi-17 i nejnovější Mi-171, dále podzvukové bitevníky L-159 ALCA a představí se i nadzvukové letouny JAS-39 Gripen a spoustu dalšího…

Vstupné
Lístek za osobu na den bude stát 250Kč, pro děti 6-15 let 100Kč a nejmenší (do 6 let) mají vstup zdarma. Na leteckou show se už nyní připravuje policie, brněnský dopravní podnik a další organizátoři, neboť i letos lze čekat, že do Brna přijedou desetitisíce příznivců letectví nejen z ČR, ale i z jiných zemí.

Společně s šéfredaktorem Matějem Gottwaldem samozřejmě u takovéto velkolepé akce nebudeme chybět a přineseme vám plno informací, fotogalerii a spoustu dalšího.

Zajímavé odkazy:
Program CIAFu 2005.



Publikováno: 1.9.2005 v rubrice Akce a novinky - Akce
Diskuze: žádný příspěvek
Autor: ZdenÄ?k HruĹĄka (Redaktor)
Náhled pro tisk




Vložit do fóra:
Vaše Jméno:
Vaše E-mailová adresa:
Předmět
Optimalizováno pro MS IE 6.0, Mozillu, FireFox a Operu
© Copyright 2004-2020 funous
Závazné právní podmínky
Gimpl
Portál Gymnázia Dobruška
Portál Odborného Učiliště 17. listopadu 1212
ŽVAV - ikona
XHTML - ikona
CSS - ikona
RSS - ikona
MySQL - ikona
PHP - ikona